Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlavní nepřítel : imunita

Pokud je člověk v dobré náladě, uvolněný, má dobrou imunitu. Pokud je v napětí, neklidu, úzkosti, nebo dokonce depresi, je imunita oslabená.

Přijďte, pomohu vám "rozklíčovat" signály, které vysílá vaše tělo. Iva

 

Hlavní nepřítel: imunita

26.11.2017
Autoimunita

Imunitní systém pracuje pro nás. Chrání nás před ataky škůdců, jako jsou viry, bakterie, plísně, dává stop stav zhoubnému bujení, nedovolí alergické reakce. To vše v případě, že funguje správně. Jsou ale případy, kdy imunita nepracuje pro nás, ale proti nám. A je jich čím dál víc…

 

Podrobné informace k nabídce terapií, metodách, technikách, o mně a ceníky naleznete na zbrusu nových stránkách:

www.ivahemska.cz

 

​Možnost on-line konrultace

 

Autoimunita představuje vážný problém současnosti. Navzdory tomu, že oficiální statistiky hovoří o zhruba 7 % celosvětové populace, kterou trápí některá z autoimunitních chorob, my víme, že reálně jich je daleko víc. Autoimunita je zákeřná, záludná, dokonale maskovaná. Projevuje se tolika různými problémy – od trávicích potíží po závažné neurologické problémy – že je skutečně obtížné ji odhalit.

 

Jak autoimunita vzniká?

To je velmi složitá otázka, na kterou neexistuje jednoznačná odpověď. Jedná se o stav, kdy vlastní imunitní systém začne napadat sám sebe a likvidovat vlastní tkáně. Svou silnou, obrovskou aktivitu zacílí přímo na vlastní buňky, vlastní tkáně, vlastní orgány. Důvodů, proč se tak stane, je hned několik:

  • Přemrštěné reakce imunitního systému na vnější podněty
  • porucha funkce imunitního systému (ten má v důsledku poruch problém rozlišit, které buňky jsou organismu vlastní a které ne)
  • přechozené infekce, dlouhodobé chronické potíže
  • dlouhodobý stres

 

Agresí k autoimunitě

Dlouhodobý stres nás zevnitř sžírá, a proto se velmi často projeví v podobě autoimunitního onemocnění. A přestože se stres může projevovat stovkami různých stavů a emocí, jedno mají lidé trpící autoimunitou přeci jen společné: nevyjádřené, nevybité emoce, zejména hněv. Tyto emoce s sebou nesou silnou patologickou energii, napadající náš organismus. Jednoho dne se tato energie může střetnout s imunitním systémem a automaticky svou negativní sílu obrátí proti němu. Imunitní systém, který má běžně za úkol likvidovat buňky, které jsou poškozené nebo potenciálně nebezpečné, pak začne likvidovat úplně všechno.

 

K nejznámějším autoimunitním poruchám patří:

  • cukrovka 1. typu
  • střevní záněty
  • celiakie
  • lupus
  • roztroušená skleróza
  • revmatoidní artritida
  • vitiligo
  • autismus, psychické poruchy, některé druhy epilepsie

 

V hlavní roli zánět

Zánětlivá ložiska nejsou ničím výjimečným. Mnohdy se však v organismu ukrývají dlouhé měsíce i roky a tiše mu škodí. V místě zánětu se totiž uvolňují mediátory. Ty přitahují nové a nové bílé krvinky, a zánět tudíž nemá šanci slábnout. Běžným postupem je podávání léků tlumících zánět, a to jak na nesteroidní bázi, tak také obávaných kortikosteroidů, s jejichž dlouhodobým užíváním se pojí celá řada rizik.

 

Jak ven z bludného kruhu?

Pokud nechceme, aby k takovému stavu došlo, měli bychom o sebe náležitě pečovat. O naše tělo, o naši duši, jimž bychom měli umět naslouchat. Každý den k nám totiž vysílají celou řadu signálů, v nichž se skrývají prosby. Jednou potřebuje odpočívat, jindy se naopak pořádně zmobilizovat, upravit stravu, spánkový režim, zkrotit emoce,… Každý zdravotní problém, ať už na úrovni fyzické nebo duševní, otevírá bránu toxinům, které proudí organismem – někdy volně, jindy se zapouzdří a žijí svým vlastním životem. Detoxikační metodou CIC je možné odhalit, kde přesně se jádro problému ukrývá. Její pomocí jej lze rozklíčovat a najít cestu ven.

 

Je však dobré mít na paměti, a to během jakékoli detoxikace, že k celistvé likvidaci potíží nestačí užívat přípravky. Důležitou a nedílnou součástí celého procesu uzdravování je mít oči otevřené dokořán a vnímat každý detail, jímž se nás organismus snaží na něco upozornit.

CELOSTNIMEDICINA.CZ

Informační server o zdraví

 

 

 
 


Poslední fotografie



Facebook


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 409966
Měsíc: 1723
Den: 35