Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věty, které pozitivně ovlivňují vývoj dětí

Děti se učí vnímat a hodnotit sami sebe skrze hodnocení rodičů, vychovatelů, učitelů a vše si berou za své, proto važte jakými slovy je hodnotíte - od početí do cca 9let si "stavíme"  systém hodnocení, podle kterého se odvíjí náš následující život -  úspěchy a neúspěchy!

V poradně pomocí systému 3 metod (Numerologie, Kineziologie One Brain, Bachova květová terapie pomáhám přenastavit lidičkám "pokřivené" hodnocení sebe sama... Iva

11.3.2019 jsem pro vás spustila nové webové stránky.  

Ceník naleznete na konci každé terapie (nové stránky)

 www.ivahemska.cz

happy-family2.jpg

 

Denně dětem řekneme hodně věcí, ale někdy zapomeneme na ty nejpodstatnější. Nezapomínejte na těchto pár vět, které pozitivně ovlivňují jejich vývoj.

Žijeme v rychlém tempu a často přímo "za pochodu" vychováváme i naše děti. Zkuste se více zamýšlet nad tím co a jak jim říkáte. Chcete-li, aby byly šťastné a aby dobře prospívaly, nezapomeňte je podporovat těmito větami.

Mám tě ráda, ať se chováš jakkoli

Možná to zní jako klišé, ale děti musí cítit rodičovskou lásku každý den. Už dávno předtím, než vysloví první slovíčka, nám rozumí, především díky tónu hlasu, očnímu kontaktu nebo tělesné blízkosti. Takový základ jim dodává pak větší důvěru a motivaci objevovat svět.

Samozřejmě, ne vždy to je jednoduché. Například, když dovádí a nechce usnout ani po dvouhodinovém uspávání a vy vybuchnete. Děti až do deseti let nedokážou určit rozdíl mezi tím, že "maminka nemá ráda moje chování" a "maminka nemá ráda mě." Proto ho iv náročné situaci uklidněte a řekněte mu, že ho milujete, i když se nyní nechová hezky.

Věřím, že to zvládneš

Nejen děti milují pocit, že něco dosáhli. Přináší jim to nejen další motivaci, sebedůvěru, ale i šťastný pocit, že se jim něco podařilo. Podporujte proto své děti v jejich odvaze něco dělat samy. A nereagujte zklamaně, že jim to nakonec úplně nevyšlo.

"Úkolem rodičů je nasadit takové cíle, aby jejich dítě mohlo dosáhnout," píše americký expert na výchovu Jim Taylor ve své knize "Your Children Are Listening." Každý den můžete najít mnoho takových úkolů, například oblékání, připravení příborů na večeři, pomoc při nakupování, mytí zeleniny a podobně.

2454421-img-matka-batole-deti-rodicovstvi-materstvi.jpg

Chyby jsou povoleny

Tak jako dospělí, i děti se učí na svých chybách. Nikdo neočekává, že děti budou vědět všechno hned. Pouze ten, kdo dělá chyby, učí se i řešit problémy a může se zlepšovat.

"To, co děti potřebují," píše Taylor ve své knize, "není schopnost perfektně jezdit na kole nebo malovat krásné obrázky, ale vůli vyzkoušet něco nového, bez strachu z neúspěchu."

Ujišťujte své děti, že se nic nestane, pokud chybují a povzbuzujte je ve věcech, které chtějí samy vyzkoušet.

Ukaž mi, co jsi udělal

Jim Taylor tvrdí, že pouze pochvalou dítě v podstatě pouze odbijeme. Místo toho, abyste řekli na jeho čmáranici "To je krásné, to se ti povedlo," zkuste ho vyzvat, aby vám ukázalo a řeklo, co na tom obrázku je. Tím mu dáte najevo svou pozornost, zájem, a dostane za své snažení i zpětnou vazbu.

 

Jsem tu vždy pro tebe

Při tom, jak je učíme věřit si a dělat stále více věcí samostatně, je třeba, aby věděli, že v nás mají vždy jistotu, svůj pevný břeh. Denně jim opakujte, že jejich milujete a že cokoli se stane, vždy mohou přijít za vámi. Najděte si čas na děti každý den, sedněte si spolu večer a promluvte se, co zažili během dne. To vše upevní vaše pouto a důvěru a snadněji překonáte například i náročné období puberty.

29.12.2016 Preženu.sk

 

 
 


Poslední fotografie



Facebook


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 409970
Měsíc: 1727
Den: 38