Jdi na obsah Jdi na menu
 


Každé dítě je génius, jen se musí zjistit v čem

 Pokud se dítěti něco nepodaří podle vašich představ, tak věřte, že v tom nebyl žádný úmysl, že vše dělaly s nejlepším vědomím a jak nejlépe v danou chvíli uměly, celý život je procesem učení, příště vše zvládnou daleko lépe. Pochvalte je a řekněte jim, že si vedou velice dobře    

 

  Pěstujte v nich dary, které „dostaly do vínku“ při svém narození. Pokud chce váš chlapec chodit do kurzu keramiky a se zápalem vyrábí hrníčky, podporujte jej. Práce, která nás baví, nám jde od ruky a naplňuje naše srdíčko láskou.

 

Pokud jsme naplněni láskou, tak jsme spokojeni, šťastni, všechny problémy hravě zvládáme, naše sebedůvěra a sebevědomí nám stoupá a tak to jde dokola.  Pokud si již v dětství dáte  do systému přesvědčení program typu: „vše hravě zvládám“, je to jeden z nejlepších programů pro váš další vývoj !!! 


  Je jedno, co děláme, důležité je, jak se při tom cítíme. Začněte se sami sebe a svých dětí ptát, jak se k dané situací nebo záležitostí cítí. A je úplně jedno, kde to bylo a jak to bylo, vždy jsou nejdůležitější naše  emoce, pocity, které  potom opakovaně v přítomnosti prožíváme.... Iva

images136.jpg

 

Když dítě dostane ve škole jedničku, tak má rodina tendenci ho vést k tomu, aby tím jedničkovým, nebo v Americe áčkovým, předmětem trávil jen 7 % svého času. Když dostane F či pětku, tak 70 % času. Na to, co nám nejde, jsme zkrátka vysazení. Když se nám za den povede deset věcí a jedna ne, večer před usnutím zpravidla myslíme na to, co se nám nepodařilo. A tak to být nemusí.

Každé dítě je génius, jen se musí zjistit v čem. A to je přesně ono.

Můžete i jen pozorovat a sledovat s čím si děti hrají, co jim jde, co je baví a v tom je podporovat. Někdy to pro budoucí úspěšný a šťastný život stačí.

Více na  : http://www.czechleaders.com/cesky-jan-muhlfeit/kazde-dite-je-genius-jen-se-musi-zjistit-v-cem

 

 
 


Poslední fotografie



Facebook


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 410806
Měsíc: 1954
Den: 115